Farmasötik PED'lerin Tıbbi Uygulamaları Nedir ? | Anabolik Steroid Bilgi Merkezi

30 Mayıs 2017 Salı

Farmasötik PED'lerin Tıbbi Uygulamaları Nedir ?

Farmasötik PED'lerin Tıbbi Uygulamaları Nedir ?

Androjenik anabolik steroidler, büyüme hormonu, insülin, diüretik, aromataz inhibitörleri, SERM'ler, CNS uyarıcıları, belirli hastalarda belirli hastalıkları tedavi etmek için kimyagerler ve hekimler tarafından üretildi. Sporcuların ve antrenörlerin tıbbi olarak önerilenden çok dozlarda onları kötüye kullandıkları açıktır. İlaç performansını artıran ilaçlar doktorlar tarafından tıbbi olarak reçete edilir ve birçok ligdeki ve organizasyondaki sporcular için kesinlikle yasaktır. Onların kullanımı Hipokrat yasasının ahlakına uymalıdır. Dahası, bunların kullanımı Uluslararası Olimpiyat Komitesi yasalarına aykırıdır. Bu nedenle, bu ilaçların tümü bir MD'nin rehberliğinde güvenli bir şekilde kullanılmalıdır. Aşağıdaki ilaçlar farklı gruplara ayrılır ve hepsinin belli tıbbi kullanımları vardır:




Tamoksifen Sitrat: Bu, belirli Östrojen Alıcı Molülatörü (SERM) grubuna ait bir anti-östrojenik ajandır. Aslında (Nolvadex-Astra Zeneca), güçlü AI'lar bulunmadan meme kanseri için resmi ilaçtır. Hipotalamik Hipofiz Testiküler Eksenini (HPTA) onarmaya çalışan vücut geliştiricileri için Post-Cycle Therapy (POST Döngüsü Terapi) programında kullanılır.

Klomifen Sitrat: Bu, tıbben jinekologlardan reçete edilen bir başka SERM'dir. Hamile kalmaya çalışan kadınlarda yumurtlamayı teşvik etme yeteneğine sahiptir. PCT sırasında Tamoksifen sitratla kombine edilir.

Fluoxymesterone: Bu, bir testosteron türevi olan, yüksek androjenik-anabolik aktiviteye sahip güçlü bir 17 alkile oral AAS'dır. (Halotestin) östrojene dönüşmez (aromatizasyon işlemi) ve AI üretilmeden (90'lı yılların sonundan önce) meme kanseri tedavisinde kullanılmıştır.

Oxymetholone: Bu, bir DHT türevi olan başka bir 17 alkile oral AAS'dir. Aplastik anemi tedavisi için sentezlenmiştir. Sentetik EPO sentezinden önce bile (90'ın sonlarında) alternatif bir tedavi yöntemiydi (Anapolon).

Stanozolol: Hem oral hem de enjekte (süspansiyon) formlarda 17 alkile AAS'dır. Zayıf ve androjenik özelliklere sahip, aşırı derecede anabolik olan bir DHT türevidir. Enflamatuvar hastalık anjiyoadisi çeken hastalar için tıbbi olarak reçete edildi. Stanozolol'ün diğer kullanımları (Winstrol-Zambon / Desma), kas israfı / kaşeksi, anemi ve osteoporozdur.

Methandienone-Methandrostenolone: ​​Bu bir alkollü oral 17 oraldır. Yüksek estrojenik aktiviteye sahip olan bir metiltestosteron türevidir (aromataz enzimi). Piyasadaki ilk AAS, Amerikalı Dr. John Zigler'in (1954) 50'li yılların ortalarında üretildi. Başlıca kullanımı (Dianabol) post travmatik sendrom ve cerrahi prosedürden sonra iyileşme, anabolizmanın teşvik edilmesi, iştah artışı ve glikojen retansiyonunun düzeltilmesi idi.

Oxandrolone: ​​Başka bir 17 alkile AAS, yüksek anabolik ve düşük androjenik aktiviteye sahip bir DHT türevidir. Tıbbi kullanımı AIDS (HIV +) hastalarında görülen kas israfına karşıydı. Hastaneye yatırılan hastalarda (Anavar-Watson) kullanılan başka bir olay yanıklardı.

Metenolon: Bu, orta derecede anabolik ve hafif androjenik aktiviteye sahip bir DHT türevi AAS (enjekte edilebilir enantat / oral acetate, artık üretilmiyor) 'dir. Yaşlı erkeklerde ve kas israfı sırasında kanser hastalarında meydana gelen kaşeksi karşısında kullanılır (Primobolan Depot-Bayer / Schering).

Nandrolone: ​​Bu enjektabl AAS 19nortestosteron türevidir. Kemik kırıkları veya düşük kemik mineral yoğunluğu olan menopoz kadınlarda osteopeni / osteoporoza karşı yaygın olarak kullanılır (Deca Durabolin-Organon). Nandrolone Undecaonate, yaşlı erkeklerde andropoz sırasında kaşeksi tedavisinde bulunabilir.

Testosteron: Bu, erkeklerde başlıca androjendir ve amacı esas olarak ikincil hipogonadizmden mustarip olan hipogonadik erkekleri tedavi etmektir. Ayrıca Kleinefelter sendromlu hastalar (47XXY) zayıf androjenik özelliklerini artırmak için testosteron kullanırlar.

Mesterolon: Bu, sentetik bir Dihidroksitestosteron formu olarak tanımlanan oral AAS'dır. Tıbbi amaçlı (Proviron-Bayer / Schering), yaşlı erkeklerin bunama, depresyon ve kas israfına karşı savaşmak için daha iyi bir cinsel güce sahip olmalarına yardımcı olmaktı.

Drostanolone: ​​Enjekte edilebilir bir AAS, başka bir sentetik DHT formudur. Başlangıçta, (Masteron) meme kanseri olan kadın hastalar için alternatif bir tedavi olarak kullanılmıştır.

Efedrin HCL: Bu ilaç, adrenerjik sempatetikomimetik CNS uyarıcı sınıfına aittir. Periferik vazokonstriksiyonu arttırma ve grip sırasında allerjik rinit (burun akışı) sırasında belirtileri dramatik biçimde iyileştirme becerisine sahiptir. Bu (Efedrin-Asan), burun tıkanıklığını arttırdı.

Clenbuterol HCL: Bu bileşik bir beta 2 agonistidir. Bronkodilatasyonu arttırma, böylelikle bronşiyal astım krizi ve üst solunum yolu hava yolu tıkanıklığını önemli ölçüde geliştirme becerisine sahiptir. Oral formda tablet veya sıvı şurup halinde bulunur. Kullanımı (Spiropent-Boehringer Ingelheim) bir b2 inhaler olan Salbutamol (Aerolin-Glaxo) ile kombine edilmiştir.

Somatropin (hGH): Büyüme Hormon kullanımı, 18 yaşından önce bozulmuş büyüme gösteren cüce gençler için kesinlikle geçerlidir. Amerika'da Humatrope-Lilly'nin bir başka tıbbi kullanımı, HIV + / AIDS hastalarında kas israfını önlemektir.

İnsülin: Bu hormon, pacreatik bezde Langerhands adacıklarından kendi metabolik hormonlarını üretemeyen insüline bağımlı diyabetik tip I hastalar için kesinlikle üretilmiştir. (Humulin-Humaloge / Lilly), iki farklı etkili hormona (hızlı / yavaş eylem) gelir.

HCG: Bu bir LH analoğudur, GnRH'yi andıran bir peptiddir. Luteinize edici bir hormon taklidi yaparak testislerin Leydig hücrelerinden endojen üretimini artırır. Beta İnsan Koryonik Gonadotropi'sinin erkek çocuklarda kullanılması, kripto-orşidizm semptomunun tedavisinde yardımcı oldu; ergenlik çağındaki skrotumdaki testislerin yokluğu anlamına geliyor. (Pregnyl-Organon) β-hCG, plasentadan gebeliğin ilk haftalarında üretilen bir kadın hormondur.

Spironolakton, Furosemid: Bunlar farklı davranan iki diüretiktir. Birincisi bir potasyum tutucu iken, daha sonra potasyum içermeyen bir bileşiktir. Her ikisi de (Aldactone-Pfizer ve Lasix-Sanofi Aventis), Sol Kalp Başarısızlığı Sırasında Akciğer Ödemine karşı kullanılır. Kullanımı için bir başka tıbbi durum, sistemik hipertansiyondur. Fakat glokomda (göz gözde hipertansiyon) da kullanılabilirler.

Eritropoetin: Bu hormon, hipoksi vakalarında böbreklerden üretilir. Kronik böbrek yetmezliği çeken, renal diyalize giren hastalara eritropoietileri teşvik etmek ve anemi ile savaşmak için EPO verilir.

Tiroksin (T4), Triodotironin (T3): Tiroid hormonları, hipotiroidizm gibi tiroid bezlerinin işlevine ilişkin anormallikleri tedavi etmektedir. Tiroid bezleri insan vücudundaki BMR'yi düzenler.

Aminoglutethimide: Bu, adrenal bezlerden glikokortikosteroid üretimini inhibe eden bir kortizol blokeri. Cushing sendromunun hastaları için (Orimeten-Novartis) tıbbi olarak reçete edildi.

Metformin: Bu, hücrelere insülin direncini düşüren ve hücre membranı reseptörlerinde insülin duyarlılığını geliştiren bir hipoglisemik bileşiktir. Diyabetes Mellitus tip 2 (insüline bağımlı olmayan), glisemi ve yükselmiş Hg A1c olan hastalar için glikofaj ilaç olarak reçete edilir.

Anastrozol (Arimidex-Astra Zeneca), Letrozol (Femara-Novartis), Exemestan (Aromasin-Pfizer): Hepsi Aromataz İnhibitörleri grubuna aittir ve meme kanseri tedavisinde kullanılırlar.


Related Articles

0 yorum:

Yorum Gönder

Bazı Paylaşımlar

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Attention-Dikkat

Disclaimer (Feragatname)


Web sitesinin yalnızca bilgi amaçlı olduğu ve web sitesi sahipleri ve operatörlerinin, site içeriği için tamamen veya kısmen hiçbir şekilde sorumlu olmadığı unutulmamalıdır. Sahipleri ve operatörleri yasadışı steroid kullanımından sorumlu değildir ve steroid kullanımını teşvik etmemektedir.


Web sitesi yalnızca kişisel, ticari olmayan kullanım için kullanılmalı ve metin, grafik, logo, resim, ses, video vb. Web sitesinin içeriği bu web sitesinin malıdır ve çoğaltılamaz, aktarılamaz veya dağıtılmamalıdır. izni. Bazı ülkelerde steroidlerle ilgili tüm satın alma, kullanma, yeniden satış, dağıtım ve tüm işlemlerin yasadışı olduğunu ve site ziyaretçilerinin tüm yasal ve sağlıkla ilgili komplikasyonlardan tamamen sorumlu olduğunu lütfen unutmayın.


Web sitemizi ziyaret edenler, siteye girerek, bu sitenin sağlayıcılarını, sahiplerini ve yaratıcılarını, doğabilecek herhangi bir sorumluluktan serbest bırakır ve deşarj eder. Açıkça burada verilmeyen herhangi bir hak saklıdır ve bu bildirimin içeriği herhangi bir zamanda, herhangi bir bildirimde bulunmaksızın, takdir yetkimiz dahilinde değiştirilebilir. Bu Sitenin kullanımı, Feragatnameyi, Gizlilik politikamızı ve kullanım şartlarımızı okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi ve herhangi bir şart veya yasal yetkiye sahip olmadan bunları kabul ettiğinizi gösterir.


Web sitesi yalnızca bilgi sağlamak amacıyla diğer web sitelerine bağlantılar içerir ve bu bağlantılarla ilgili içerik veya herhangi bir şey teşvik etmemektik veya onaylamamaktayız. Bu web sitesinin ve sahiplerinin ve operatörlerinin gizlilik uygulamaları, faaliyetleri veya bu sitelerin içeriğinden hiçbir şekilde sorumlu değildir. Web sitemize erişerek, tam bir rıza göstermiş oluyorsunuz ve bu Web sitesinin sahipleri ve operatörlerinden düzenli olarak e-posta yoluyla bilgi almayı kabul ediyorsunuz.



Please note that the website is meant only for informational purposes and the website owners and operators are not in any way liable, in whole or in part, for the site content. The owners and operators are not responsible for illegal steroid use and do not promote the use of steroids.


The website should be used only for individual, non-commercial use and content of website, including text, graphics, logos, images, audio, video, etc. are property of this website and should not be reproduced, transferred, or distributed without written permission. Please note that the purchase, use, resale, distribution, and all actions related with steroids are illegal in some countries and site visitors are fully responsible for all legal and health complications.


The visitors to our website, by accessing the site, releases and discharges the providers, owners and creators of this site from any and all liability which might arise. Please note that any rights not expressly granted herein are reserved and the contents of this statement may be altered at any time, at our discretion, without any notice. Use of this Site indicates that you have read and agreed to our Disclaimer, Privacy policy, and terms of use and agree to them in full and without any conditions or legal authority.


The website contains links to other websites for the purpose of providing information only and we do not promote or endorse content or anything else in the respect of these links. This website and its owners and operators are not responsible in any way whatsoever for the privacy practices, activities or content of such sites. Even though we make every single effort to provide virus-free files, we do not guarantee uncorrupted files. By accessing our website, you provide complete consent and agrees to receive information via email from the owners and operators of this Website on a regular basis.