AAS İstismarı Sonucu Kalpteki Değişiklikler Nedir ? | Anabolik Steroid Bilgi Merkezi

1 Haziran 2017 Perşembe

AAS İstismarı Sonucu Kalpteki Değişiklikler Nedir ?

AAS İstismarı Sonucu Kalpteki Değişiklikler Nedir ?

Direnç eğitimi-vücut geliştirme şeklinde fiziksel egzersizin yanı sıra Performans Arttırıcı İlaçlar (PED'ler) ile yapılan kimyasal iyileştirme kombinasyonu sonunda miyokarddaki hemodinamik değişikliklere neden olur. Bunlara Ejeksiyon Fraksiyonu ve Kardiyak Çıktı dahildir. Pratik olarak, kalbin performansı ve tüm sistemlere, organlara ve dokulara etkin bir şekilde kan gönderme becerisi olarak çevrilir. Sol ventrikül hipertrofisi (LVH), kalp kası sağlanan uyarıya göre ayarlandığı için, bu kronik istismarın sonucudur. Kalp kası, kalp kası liflerinden% 50, iskelet çizgili kas liflerinden% 50 oluşur. Sonuç olarak, miyokard AAS ve PED'e karşılık gelecek ve iskelet (çizgili histolojik) kasların da yaptığı gibi, sonunda hipertrofik olacaktır. Üstelik, androjenik reseptörlerin insan vücudunun çeşitli dokularında bulunduğu gerçeğini göz önünde bulundurarak, kalbin de şu tepkilere neden olacağını varsayabiliriz:

1) Direnç eğitimi
2) AAS-PED'ler.

Vücut ağırlıklı kaldırıcı-güçlü-sprinter, daha önce bahsettiğim sebeplerden dolayı kalın ventriküler duvarlar ve interventriküler septum ile genişleyen bir kalple kuruyor. Ventriküler kapasite hacmi, dolaylı olarak ventriküler duvar kalınlaşmasıyla orantılıdır. Bu pratik olarak, ventriküllerin kalınlaştıkça, ventriküllerin hacmi o kadar küçük olduğu anlamına gelir. Sonuç olarak, bir vücut geliştirmenin kalın kalbi yeterli miktarda kan çıkaramaz. Ejeksiyon Fraksiyonu azalır ve genelde EF, BKİ'nin büyük olduğu sporcuların daha düşüktür. Bu, maraton koşucularının ve dayanıklılık bisikletçilerinin nispeten küçük BMI ve vücut ağırlığının düşük olması sebebidir. LVH'li bir sporcu uzun vadede muhtemelen diyastolik hipertansiyon geliştirecektir.



Bununla birlikte, en kritik şey hipertrofik bir miyokardın her zamankinden daha fazla oksijen ihtiyacı olmasıdır. Bu gerçeğe göre, iskemik olayların oluşma olasılığı daha yüksektir. Sporcu kötü beslenme alışkanlığı olan SFA'lar, trans yağlıysa ve sigara içiyorsa durum daha da kötüye gidiyor. AAS istismarının dislipidemi ve aterojenezden sorumlu olduğunu düşünün. Tüm bu dinamik kokteyl, Akut Miyokard İnfarktüsü atağından (AMI) sorumlu olabilir.

Büyüme faktörlerinin ve Somatotropinin (HGH) ve Somatomedin C (IGF-1) kötüye kullanılmasıyla durum farklıdır. Bilindiği gibi, bu peptidler hiperplazi etkisi ile çalışır, yani yeni hücrelerin yenilenmesi. Bu hipertrofik etki, hücresel-nükleer mitoz bölünmelerine dayanır. HGH ve IGF1'i kötüye kullanan bir vücut geliştirici, bütün olarak büyüyen bir kalp geliştirir; Sözde kardiyomegali. Bu, kalp büyüklüğünün normalin iki katına kadar ulaşabileceği anlamına gelir. Andreas Munzer'in otopsisinde (1996) 31 yaşındayken kalbi 600 gr'a kadar ciddi bir şekilde büyütülmüştü. Bu, miyokardın fonksiyonel arızalarıyla sonuçlanır ve sonunda Sol Kalp Yetmezliğine yol açacaktır. Greg Kovacs, 2014'te 44 yaşında öldüğünden, LHF kronik ölümcül bir durum olabilir.

Öte yandan, bir dayanıklılık sporcusu kalbi (maraton koşucusu, bisiklet, triatlon), yeterince kan hacmi etkili bir şekilde çıkaran ince büyütülmüş ventriküller ile geliştirilecektir. Kalbi ortalama bireyinkinden daha yavaş atarken (<60 beats / dakika) kalp debisi artar. Daha hızlı kalp atışına ihtiyaç duyulmadığı için, miyokardın yaptığı enerji ekonomisi budur. Sonunda, bu durum doğrudan doğruya yüce bir fiziksel duruma ve kardiyovasküler kapasiteye de yansır. Aslında, bu kalp türü, toraks boşluğunda X-ışını üzerinde LV türünde şişen (kalp-göğüs indeksi büyütülmüş) karakteristik bir şekle sahiptir.

Kardiyovasküler fiziksel aktivite, aşağıdaki nedenlerle her iki türden kötüye kullanım için önemlidir:

Vücüt üreticisi strongman veya ağırlık kaldırıcı MHR'nin% 60'ında 30 'yavaş yavaş aerobik aktivite gerçekleştirmek zorundadır. Bu egzersiz sonunda miyokardın şeklini ve boyutunu geliştirecektir. AAB ve PEDler kesilir veya en azından ılımlılıkla ve akıllıca alındığı sürece SVF azaltılır ve ventriküller bir dayanıklılık atletinin kalbi modeline geçecektir. Az yağlı bir yüzdede bile aşırı kilolu bir kişinin miyokardı için O2 talepleri daha yüksek olduğu için VKİ de dikkate alınması gereken bir faktördür. Bu nedenle, kalp daha zor hale getirmek zorundadır ve bu, Angina Pectoris gibi iskemik bir atak için risklidir.

Yüksek Yoğunluklu Lipoprotein, uzun süre devam eden aerobik egzersiz ile artmaktadır. Daha sonra, gelişmiş bir ateromatik indeks oluşturuldu (HDL / LDL). Böylece, Kardiyovasküler Hastalık riski azaltılabilir.

Düşük aerobik aktivite, "teminat dolaşımı" olarak adlandırılan koşulları getirir. Bu gerçek, miyokardı çevreleyen ve kalp kasına oksijen sağlayan geniş bir vasküler ağa hemen hemen çevrilir. Bu tür gemi vasıtasıyla birisi kalp krizi iskemi döneminde (AMI) hayatta kalabilir.
Nadiren vücut geliştiricilerinin koşabildiğini görüyoruz. Ve eğer bu olur, ya hafif ağır, ya da diğer sporculara kıyasla daha az zaman ve kesinlikle çok daha yavaş çalışırlar. Bir vücut geliştiricisi çalıştıramayacağının çeşitli nedenleri vardır:

Vücut geliştirme uzmanı BMI> 30 olan aşırı ağırlıklı bir sporcudur. Sırtında 50 libre ekstra yük ile bir çanta taşıyan bir maraton koşucusu düşünün.
Bu ilave yükün kalp kasının performansı üzerinde etkisi olacaktır; Büyütülmüş bir miyokard ve iskelet kası içine 02'nin çok daha fazla kaynağı.
Bodybuilder-sprinter, hızlı seğirme kas liflerini (beyaz) eğitti ve geliştirdi. Laktik asitte düşük toleransa sahipken glikojen açısından zengin. Ayrıca birkaç mitokondri içerirler. Öte yandan, bir dayanıklılık sporcusu, yavaş (kırmızı) kas liflerini, miyoglobin bakımından zengin ve mitokondriada da geliştirmiştir. Sonuç olarak, ergofizyoloji parametrelerinin ve kurallarının orantısız olduğunu fark edebiliriz. Bu nedenle, bir sprintör veya vücut geliştiricisi (aynı patlayıcı eğitimi) farklı bir şekilde eğitilmelerini istemek adil değildir. Benzer şekilde, bir maraton koşucusunun ya koşuşturmasını ya da basına tezgahtar koymasını haksız buluyor.
Bir vücut geliştiricisinin kalp kası maraton koşucunun yaptığı gibi etkili bir şekilde kan pompalayamaz. Ventriküler hacim ve kapasiteler, dayanıklılık sporcusundan çok daha küçüktür.
Sonuç olarak, bir vücut geliştiricisi uzun ömür ve tıbbi önleme için belirli bir yaşam tarzını takip etmek zorundadır. Bu kurallar şunları içerir:

Günlük bazda 30 'için 60% MHR hızındaki orta dereceli aerobik fiziksel aktivite.
Sigarayı bırakın, doymuş yağlar, trans yağlar, sofra tuzu ve rafine şekerler
Hematokrit (Htc) olarak anti-pıhtılaşma maddelerinin (EPA, DHA, salisilik asit) kullanımı artar ve AAS kötüye kullanımı nedeniyle kan viskozitesi artar (& EPO)
Kalitatif kalp kasının metabolizmasını desteklemek için HDL / LDL oranını arttıran niasin (B3) ve fitosteroller (Lipid Stabil-MN) ve CoQ10 ile takviye kullanılması.
Diyet, düşük insülin direncine ve glisemik etkinin azalmasına katkıda bulunurken, LDL'nin oksidasyonunu önleyerek trigliseridlerin, Toplam Kolesterolü yükselten beyaz et, balık, yumurta akıları, sebzeler, meyveler, fındık, yulaf ve lif bakımından zengindir.
Haftalık bazda kan basıncını ve kalp atış hızını ölçün
Yılda bir kez stres testi, U / S ve Holter 24 saat sınavı yapın.
Hematokrit, Hemoglobin, Trombositler, HDL, LDL, Toplam Kolesterol, Trigliseridlerin, Açlık kan glikozunun hesaplanması. Bu değerlendirmeler, Metabolik Sendrom, Dislipidemi, Polisitemi ve Diabetes Mellitus'un kanıtlarının bulunmamasını sağlayacaktır.

Referanslar

4.       Image: Wikimedia Commons. https://commons.wikimedia.org/wiki/File%3ADiagram_of_the_human_heart_(cropped).svg. See page for author [GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html) or CC-BY-SA-3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/)], via Wikimedia Commons


Related Articles

0 yorum:

Yorum Gönder

Bazı Paylaşımlar

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Attention-Dikkat

Disclaimer (Feragatname)


Web sitesinin yalnızca bilgi amaçlı olduğu ve web sitesi sahipleri ve operatörlerinin, site içeriği için tamamen veya kısmen hiçbir şekilde sorumlu olmadığı unutulmamalıdır. Sahipleri ve operatörleri yasadışı steroid kullanımından sorumlu değildir ve steroid kullanımını teşvik etmemektedir.


Web sitesi yalnızca kişisel, ticari olmayan kullanım için kullanılmalı ve metin, grafik, logo, resim, ses, video vb. Web sitesinin içeriği bu web sitesinin malıdır ve çoğaltılamaz, aktarılamaz veya dağıtılmamalıdır. izni. Bazı ülkelerde steroidlerle ilgili tüm satın alma, kullanma, yeniden satış, dağıtım ve tüm işlemlerin yasadışı olduğunu ve site ziyaretçilerinin tüm yasal ve sağlıkla ilgili komplikasyonlardan tamamen sorumlu olduğunu lütfen unutmayın.


Web sitemizi ziyaret edenler, siteye girerek, bu sitenin sağlayıcılarını, sahiplerini ve yaratıcılarını, doğabilecek herhangi bir sorumluluktan serbest bırakır ve deşarj eder. Açıkça burada verilmeyen herhangi bir hak saklıdır ve bu bildirimin içeriği herhangi bir zamanda, herhangi bir bildirimde bulunmaksızın, takdir yetkimiz dahilinde değiştirilebilir. Bu Sitenin kullanımı, Feragatnameyi, Gizlilik politikamızı ve kullanım şartlarımızı okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi ve herhangi bir şart veya yasal yetkiye sahip olmadan bunları kabul ettiğinizi gösterir.


Web sitesi yalnızca bilgi sağlamak amacıyla diğer web sitelerine bağlantılar içerir ve bu bağlantılarla ilgili içerik veya herhangi bir şey teşvik etmemektik veya onaylamamaktayız. Bu web sitesinin ve sahiplerinin ve operatörlerinin gizlilik uygulamaları, faaliyetleri veya bu sitelerin içeriğinden hiçbir şekilde sorumlu değildir. Web sitemize erişerek, tam bir rıza göstermiş oluyorsunuz ve bu Web sitesinin sahipleri ve operatörlerinden düzenli olarak e-posta yoluyla bilgi almayı kabul ediyorsunuz.



Please note that the website is meant only for informational purposes and the website owners and operators are not in any way liable, in whole or in part, for the site content. The owners and operators are not responsible for illegal steroid use and do not promote the use of steroids.


The website should be used only for individual, non-commercial use and content of website, including text, graphics, logos, images, audio, video, etc. are property of this website and should not be reproduced, transferred, or distributed without written permission. Please note that the purchase, use, resale, distribution, and all actions related with steroids are illegal in some countries and site visitors are fully responsible for all legal and health complications.


The visitors to our website, by accessing the site, releases and discharges the providers, owners and creators of this site from any and all liability which might arise. Please note that any rights not expressly granted herein are reserved and the contents of this statement may be altered at any time, at our discretion, without any notice. Use of this Site indicates that you have read and agreed to our Disclaimer, Privacy policy, and terms of use and agree to them in full and without any conditions or legal authority.


The website contains links to other websites for the purpose of providing information only and we do not promote or endorse content or anything else in the respect of these links. This website and its owners and operators are not responsible in any way whatsoever for the privacy practices, activities or content of such sites. Even though we make every single effort to provide virus-free files, we do not guarantee uncorrupted files. By accessing our website, you provide complete consent and agrees to receive information via email from the owners and operators of this Website on a regular basis.