Östrojen Tehlikeleri Nelerdir ? | Anabolik Steroid Bilgi Merkezi

8 Haziran 2017 Perşembe

Östrojen Tehlikeleri Nelerdir ?

Östrojen Tehlikeleri Nelerdir ?

Östrojen'in bir kaç yanlış anlamı var ve umarım bu yazı bu durumu çözecektir.Bir örnek olarak, kahve testosteronu artırır, ancak kortizolü arttırır, kortizol SHBG'yi düşürür, böylece testosteronunuzu östrojen oranına düşürürsünüz.


ÖNEMLİ


Sorun sadece östrojenin yükselmesi değildir ve bunun arkasındaki mantık basittir. Östrojen yükselirse, muhtemel testosteronu da geçerlidir ve Testosteron ile Östrojenin oranı doğruysa, HERHANGİ BİRİNİN tamam olduğu ve endişelenmesine gerek yoktur.




Gençliğimizde, neredeyse mükemmel testosteron oranı 50.1 civarındadır. 30-40 aralığındaki her şey kabul edilebilir kabul edilir.

Bazı erkeklerin neden östrojen ile ilgili taraflara daha eğilimli oldukları konusunda katkıda bulunan faktörler var.

Bu etkenler şunları içerir:

    Yüksek doymuş yağ diyetleri.
    Ekstra yağ taşıma
    Testosterondan östrojen oranına belirgin bir değişim gösterebilen MED'ler de vardır.
    PDE5 inhibitörü kullanma
    Bir Aromataz inhibitörü kullanma.


Aşırı östrojen neden tehlikelidir?


Estrojenin kendisi Jinekomasti'ye neden değildir.

Jinekomasti  yanlış bir östrojen androjen profiline veya oranına bağlıdır. Aşırı östrojen vücudunu bir dişi haline getirmeye çalışıyor. Bu, bir erkeğin meme dokusunda bir artışa ve diğer kadınsı özelliklere neden olabilir. Oran doğru olduğu sürece bu gerçekleşmez. Birçok insanın sıklıkla tekrar jinekomasti’ye  mustarip olmalarinin nedeni, yeterli PCT'den (post cycle therapy) daha az olmasina bagli olarak siklusundan sonra çok düsük test seviyelerine sahip olmalaridir ve bu nedenle vücut baskin olarak dişi olacaktir.

En büyük tehlikeler ve riskler aşağıda listelenmiştir:

Aşırı östrojen inme riskini iki katına çıkarır.

Bu Mayo kliniğinden bir alıntı

71-93 yaş aralığındaki 2,197 erkek bir grupta östradiol (güçlü bir östrojen) ölçülmüştür Yaş, hipertansiyon, şeker hastalığı, yağlanma, kolesterol, atriyal fibrilasyon ve diğer özelliklerin düzeltilmesi yapılmıştır. En yüksek kan estradiol düzeyine sahip olan erkeklerin östradiol düzeyleri düşük olanlar ile karşılaştırıldığında 2.2 kat daha fazla inme riski vardı.2

Bu çalışma, östradiolün 34.1 pg / mL'nin üzerindeki kan düzeylerinin inme insidansının iki katına çıkmasına neden olduğunu ortaya koymuştur. Yaşam Uzantısı, erkekleri östradiol düzeylerini 30 pg / mL'nin altında tutmaya uzun zaman önce uyardı. "


Kardiyovasküler sağlığın azalması


Yüksek östrojen düzeyleri olan orta yaşlı erkekler üzerine yapılan bir araştırmada, araştırmacılar tarafından Mayo kliniğinde tekrar yapılan bu çok ilginç gözlem bulundu.

"Karotid arter duvarının ultrasonla ölçümü, arter hastalığının doğru bir prognostik göstergesi olmasını sağladı. Bu çalışmadaki bulgular, östradiol düzeyleri yüksek olan erkeklerde karotid arter intima-media kalınlığının ilerlemesini göstermektedir. Büyük carotid arter intima media kalınlığı artmış risklerle keskin bir korelasyona sahiptir. Kalp krizi ve inme "


Romatoid artrit artışı riski


Romatoid artritli hastalarda estradiol seviyeleri daha yüksektir ve DHEA düzeyi, kronik inflamasyona maruz kalanlara kıyasla daha düşüktür. Bu, yüksek östrojen düzeylerinin sistemik enflamasyon için en doğru belirteç olan C-reaktif proteini artırabileceğini gösteren çalışmalara karşılık gelir. Yüksek C-reaktif protein, sağlıklı kişilerde koroner kalp hastalığı için bağımsız bir risk faktörüdür.

Liste devam ediyor:

Test / östrojen oranlarının daha iyi olması için düşük yağlı diyetler

Birçoğunuz farkında olabilir veya bilmeyebilirsiniz, ancak yüksek östrojen seviyeleri, besbelli sağlıklı olmayan daha fazla yağ depolamanıza neden olur. Bununla birlikte, doymuş yağlarda, özellikle de steroid döngülerinde yüksek olan diyetler, testosteronunuzun östrojen oranına hasar verebilir.

Çoğu insan, düşük yağlı diyetlerin seks hormonlarını optimum seviyede tutmak için iyi olmadığını düşünüyor, ancak araştırma ve bilim aslında başka türlü göstermektedir.

Bir çalışma, estradiolün ("kötü" östrojen veya E2) ortalama olarak 47.2'den 23.8 pg / ml'ye düştüğünü ve bunun da büyük bir değişim olduğunu bulmuştur. Bu,% 50'nin üzerinde bir azalma ve östrojen düzeylerini yarıya düşürür! Dikkate değer şey, testosteronun önce ve sonra 510 ng / dl'de sabit kalmasıdır.


Testosteron oranına zarar vermek yerine, testleri aynı kaldı ve estradiol düştü! Onların oranlarını arttırarak, aslında Testosteron lehine oranı iki katına çıktı.

Bir steroid döngüsünde, yüksek yağlı diyetler yalnızca dönüştürülen östrojen miktarını etkilemekle kalmaz, aynı zamanda steroid döngüsünün etkinliğini azaltır ve daha yüksek östrojen ve aşırı yağın sağlık üzerindeki etkileri yukarıda özetlenmiştir.


Yağlı Olmak


25 yaşın üstündeki bir BMI'yı 25 yaşın altındaki insanlarla karşılaştırmaktan şaşkın olmazdınız,

Östrojen oranı farkı yaklaşık 12 - 17'dir, bu da östrojende yüzde 42'lik bir farka karşılık gelir.

 Fazla vücut ağırlığı hem indirgenmiş testosteron hem de östrojen artışı ile korelasyona girer. Mide yağları aslında DHT'yi etkisiz hale getirir ve daha fazla miktarda dönüştürür. 5alfa-androstan 3alfa 17β-diol, 5alfa-androstan 3β 17β-diol gibi çok güçlü bir östrojendir. Şiddetli yaşlandıkça, DHT'nin enzimatik deaktivasyonu artar ve bu güçlü estrojenlere dönüşme ne kadar artarsa, bu östrojenlerin her ikisi de daha yüksek tansiyona yol açan su tutulumunun artmasından sorumludur! Kan basıncınızın sıklıkla bir döngüye neden geldiğini merak ettiniz mi? Eğer kilolu iseniz, bu sadece gözlerinizi açabilir.

Sahip olduğunuz vücut yağ miktarı ne kadar az olursa, testosteronunuzun östrojen oranına o kadar iyi PCT sırasında ve sonrasında steroid döngüsü süresince olur.


PDE5 inhibitörünün yararları.


Eğer biraz aşırı kilolu veya libido ve ereksiyon ile mücadele, o zaman benlik saygısı düşürülebilir. Bir steroid döngüsünü tamamladıktan sonra birçok kişide bir "çarpışma" yaşanır ve bu genellikle aşırı östrojene bağlıdır. Östrojen libido için önemlidir ve eğer libido gitmişse, öykünme eğilimi testosteronunuzun östrojen oranına bağlı olmadığı için eğilimindedir. Ya aşırı testiniz var, yeterli östrojen yoksa tam tersi mi? Bir başka katkıda bulunan faktör çok az DHT dönüşümünü veya aktivasyonunu içerebilir. Deca gibi bir Nor-steroid kullanmadığınız sürece prolaktin çok nadiren suçludur.

Bir PDE5 inhibitörü kullanmak nitrik oksitte bir artışa neden olur. Bu sana cinsel ilişki kurma olanağı verir. Bir çalışma, cinsel ilişkiden sonra% 24 oranında östrojen testosteron oranının arttığını gösterdi.

 İlginç olan şey, yukarıdaki çalışmada testosteronun yalnızca ortalama% 5.5 arttığını, ancak östrojenin yaklaşık% 15 oranında düştüğüdür. Dolayısıyla ereksiyon yapılamıyorsa, bir PDE5 inhibitörü post cycle çöküşünüze gerçekten yardımcı olabilir, buna ihtiyacınız yoksa seks en büyük yardımınız olabilir.


Bir aromataz inhibitörü kullanma


Argümanlar için, gerçekten iyi bilinen bir A.I olduğundan, Arimidex'i kullanmaya başlamanızı sağlar.

İyi belgelenmiş bir çalışmada hipogonadal üst düzey erkeklerde T / E oranı ortalama% 115 oranında arttığını gösterdi. Testosteronda% 62, östradiolde% 24'lük bir artış üretti.

Östrojen için büyük miktarda dönüşümün gerçekleşeceği bir döngüde, yüksek östrojen seviyeleri, su tutulumu, yüksek tansiyon belirtilerini görmediğiniz sürece gerekli olmayabilir ve buna göre dozlama son derece önemlidir. Östrojen düzeylerinizi öldürmek istemezsiniz, çünkü sadece kazançları engelleyecektir, östrojene sahip değilseniz sağlığınız için son derece kötüyüz ve muazzam miktarda dahili hasara neden olabilir. Asıl hedef, oranınızı sağlıklı bir seviyede tutarak hiçbir şeyin şansa bırakılmamasıdır. Düzenli muayene de önerilir. Östrojeni yok ederseniz, A.I'ınızı almayı bıraktığınızda tekrar bir patlama gelir ve bu, testosterondan çok daha zorlaştığı için, oranınızı östrojen lehine çevirerek rebound jinekomastiye yol açtığından büyük bir sorun oluşturabilir.

PCT sırasında A.I'yi azaltmak şarttır. Kardeşlik bilimi değildir, bir gerçektir ve aksi dile getirilen herkes rehberlik vermemelidir.

Jinekomastinin  birçok nedeni var, ancak burada aşırı östrojene bakıyoruz.

Testosteron her zaman östrojenden yaklaşık yüzde 35 daha yüksek olduğu sürece, sağlık ve libido nadiren acı çekecektir. Sağlıklı bir vücut yağ seviyeniz varsa, başlangıçtaki testosteron düzeylerinizde büyük bir artış görmeniz şaşıracaksınız.

Bir dahaki sefere kadar güvenli kalın ve aşırı östrojen kontrolü altında tutun.


REFERANSLAR:


The Journal of Sexual Medicine, Jul 2006, 3(4):716-722, "Testosterone:Estradiol Ratio Changes Associated with Long-Term Tadalafil Administration: A Pilot Study"
 Systems Biology in Reproductive Medicine, 2006, 52(2):97-102, "EFFECT OF BODY WEIGHT ON TESTOSTERONE/ESTRADIOL RATIO IN OLIGOZOOSPERMIC PATIENTS"3) Int J Sport Nutr Exerc Metab, 2008 Apr, 18(2):131-41, "Dose effect of caffeine on testosterone and cortisol responses to resistance exercise"
 Am J Med, 1985 Jan, 78(1):23-7, "Effects of a high-complex-carbohydrate, low-fat, low-cholesterol diet on levels of serum lipids and estradiol"
The Journal of Urology, Feb 2002, 167(1):624-629, "AROMATASE INHIBITORS FOR MALE INFERTILITY





Related Articles

0 yorum:

Yorum Gönder

Bazı Paylaşımlar

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Attention-Dikkat

Disclaimer (Feragatname)


Web sitesinin yalnızca bilgi amaçlı olduğu ve web sitesi sahipleri ve operatörlerinin, site içeriği için tamamen veya kısmen hiçbir şekilde sorumlu olmadığı unutulmamalıdır. Sahipleri ve operatörleri yasadışı steroid kullanımından sorumlu değildir ve steroid kullanımını teşvik etmemektedir.


Web sitesi yalnızca kişisel, ticari olmayan kullanım için kullanılmalı ve metin, grafik, logo, resim, ses, video vb. Web sitesinin içeriği bu web sitesinin malıdır ve çoğaltılamaz, aktarılamaz veya dağıtılmamalıdır. izni. Bazı ülkelerde steroidlerle ilgili tüm satın alma, kullanma, yeniden satış, dağıtım ve tüm işlemlerin yasadışı olduğunu ve site ziyaretçilerinin tüm yasal ve sağlıkla ilgili komplikasyonlardan tamamen sorumlu olduğunu lütfen unutmayın.


Web sitemizi ziyaret edenler, siteye girerek, bu sitenin sağlayıcılarını, sahiplerini ve yaratıcılarını, doğabilecek herhangi bir sorumluluktan serbest bırakır ve deşarj eder. Açıkça burada verilmeyen herhangi bir hak saklıdır ve bu bildirimin içeriği herhangi bir zamanda, herhangi bir bildirimde bulunmaksızın, takdir yetkimiz dahilinde değiştirilebilir. Bu Sitenin kullanımı, Feragatnameyi, Gizlilik politikamızı ve kullanım şartlarımızı okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi ve herhangi bir şart veya yasal yetkiye sahip olmadan bunları kabul ettiğinizi gösterir.


Web sitesi yalnızca bilgi sağlamak amacıyla diğer web sitelerine bağlantılar içerir ve bu bağlantılarla ilgili içerik veya herhangi bir şey teşvik etmemektik veya onaylamamaktayız. Bu web sitesinin ve sahiplerinin ve operatörlerinin gizlilik uygulamaları, faaliyetleri veya bu sitelerin içeriğinden hiçbir şekilde sorumlu değildir. Web sitemize erişerek, tam bir rıza göstermiş oluyorsunuz ve bu Web sitesinin sahipleri ve operatörlerinden düzenli olarak e-posta yoluyla bilgi almayı kabul ediyorsunuz.



Please note that the website is meant only for informational purposes and the website owners and operators are not in any way liable, in whole or in part, for the site content. The owners and operators are not responsible for illegal steroid use and do not promote the use of steroids.


The website should be used only for individual, non-commercial use and content of website, including text, graphics, logos, images, audio, video, etc. are property of this website and should not be reproduced, transferred, or distributed without written permission. Please note that the purchase, use, resale, distribution, and all actions related with steroids are illegal in some countries and site visitors are fully responsible for all legal and health complications.


The visitors to our website, by accessing the site, releases and discharges the providers, owners and creators of this site from any and all liability which might arise. Please note that any rights not expressly granted herein are reserved and the contents of this statement may be altered at any time, at our discretion, without any notice. Use of this Site indicates that you have read and agreed to our Disclaimer, Privacy policy, and terms of use and agree to them in full and without any conditions or legal authority.


The website contains links to other websites for the purpose of providing information only and we do not promote or endorse content or anything else in the respect of these links. This website and its owners and operators are not responsible in any way whatsoever for the privacy practices, activities or content of such sites. Even though we make every single effort to provide virus-free files, we do not guarantee uncorrupted files. By accessing our website, you provide complete consent and agrees to receive information via email from the owners and operators of this Website on a regular basis.